Matematik

omregning af km/t til m/s

04. januar 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan omregner jeg 60km/t til m/s?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2012 af volcom1

Du gør det ved at tænkte over hvad enhederne står for:
 

1 Km/t = 1Km/t * 1000m/km = 1000 m/t

1000 m/t = 1000 m/t *1/60 t/min =1000/60 m/min = 16,7 m/min

16,7 m/min = 16,7 m/min *1/60 min/sek = 16,7/60 m/sek


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

I forlængelse af #1

         1 km/t = 1000m/(3600s) = (1/3,6) m/s ,

hvoraf

        1 m/s = 3,6 km/t


Svar #3
04. januar 2012 af cecilied34 (Slettet)

Det giver så småt mening, vil det sige? at 60 km/t = 16,7 m/s, eller at 60 km/t = 16,7 : 60?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Når 1 km/t = (1/3,6) m/s , er

60 km/t = 60·(1/3,6) m/s = 60/3,6 m/s = 100/6 m/s = 16 2/3 m/s ≈ 16,7 m/s


Svar #5
04. januar 2012 af cecilied34 (Slettet)

Okay, tak skal I have!


Skriv et svar til: omregning af km/t til m/s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.