Fysik

hvor lang tid tager det at smelte jernaffald?

05. januar 2012 af blommesanne (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hei, er der en som kan hjælpe med det her fysik?

På et stålværk smeltes jernaffald i en stor smelteovn. To elektroder stikkes ned i jernet. Når spændingfaldet mellem elektroderne er 900v, afsættes der energi med effekten 40MW i jernet.

a) bestem strømstyrken gennem jernet, når spændingsfaldet mellem elektroderne er 900v.

smelteovnene er påfyldt 80 ton jernaffald. Den spicifikke smeltevarme for jern er 275 kj/kg.

b) Vurder, hvor lang tid det tager at smelte dette jernaffald, når den afsatte effekt i gennemsnit er 40MW. Gør herunder rede for de relevante antagleser.

spørgsmål a har jeg fået til 44,44kA, vha. I=P/U, lyder det til at være korrekt?

spørgsmål b, er jeg desværre helt lost?, hvordan skal jeg gribe den an? det resultet jeg kommer frem til, siger at det vil tage 22 år at smelte jernaffaldet?

På forhånd, mange tak.
 

 


Brugbart svar (3)

Svar #1
05. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) ser korrekt ud.

b) Beregn den samlede energi E , der skal tilføres for at smelte den givne mængde jernaffald. Beregn dernæst tiden t ud fra

P·t = E

Svaret bliver under 1 time.


Svar #2
09. januar 2012 af blommesanne (Slettet)

Mange tak.


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. januar 2012 af NovakJ (Slettet)

Jeg får t til at være mindre end et kvarter?


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja. Prøv at angive den tid, du rent faktisk beregner.


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. januar 2012 af NovakJ (Slettet)

Jeg får det til 550 s. og det er jo lidt over 9 min. Jeg må have lavet en fejl!


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. januar 2012 af mathon

     ...du har ikke begået nogen fejl


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2014 af serenabb (Slettet)

Nogen der kan vise mig udregningerne for dette? Og forklare mig hvorfor de forskellige ting bliver sat ind på de forskellige pladser? :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

b) Den samlede energi E, der skal tilføres for at smelte jern med massen m er

        E = m·Ls

hvor Ls er smeltevarmen for jern. Den krævede tid t for at smelte jernet når effekten er P, er da (se #1)

        t = E / P = m·Ls / P = 80·103 kg · 275 kJ/kg / (40 MW) = 2·275 s = 550 s .


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2017 af MatA1 (Slettet)

Hvordan er opgave a) udregnet


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. september 2017 af mathon

a)
            P=U\cdot I

            I=\frac{P}{U}


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. september 2017 af mathon

         550\; s=9\, \textup{min}\; 10\; \textup{sek}


Skriv et svar til: hvor lang tid tager det at smelte jernaffald?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.