Matematik

8) Stamfunktion

06. januar 2012 af multo26 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet f(x)=2x+4. Bestem den stamfunktion til f der har tangenten y=2x+4.

Svaret skulle meget gerne være x^2+4x+5.

Hvordan gør man?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

En stamfunktion F(x) til f(x) har den afledede f(x) . Stamfunktionen skal have linien y = 2x+4 som tangent. Denne har hældningskoefficienten 2. Løs derfor ligningen F'(x0) = f(x0) = 2 . Der skal da gælde, at F(x0) = 2x0 + 4 , hvilken betingelse fastlægger stamfunktionens arbitrære konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2012 af mathon

                          F(x) = ∫ (2x+4)dx = x2 + 4x + k

                          F '(xo) = f(xo) = 2xo + 4 = 2

                                                 xo + 2 = 1

                                                 xo = -1

                          F(-1) = (-1)2 + 4·(-1) + k = k - 3

   tangentligning i (-1,k-3)

                          y = 2(x-(-1)) + k - 3    

                          y = 2x + 2 + k - 3

                          y = 2x + k - 1     =     2x + 4      

                                 k - 1 = 4

                                 k = 5

   hvoraf
                          F(x) = x2 + 4x + 5

                    


Skriv et svar til: 8) Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.