Matematik

angiv afledede

06. januar 2012 af juliemusen4 (Slettet)

Hejsa.

Nå så er det ved at være på falderebbet. Jeg skal til skriftlig eksamen imorgen kl 9.00, og jeg mangler lige en sidste opgave.

Det er opgave 6, som omhandler afledede funktioner.

Jeg har løst de to første spørgsmål, men kommer nu i tvivl om hvad jeg skal gøre her.

Jeg kunne forestille mig at der skulle differenceres 5 gange, men hvad skulle man bruge det resultat til?

Kh Julie

Vedhæftet fil: studie.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Differentier rækken ledvis 5 gange og indsæt så x = 0 til beregning af f(5)(0) . Det er så klart, at det kun er leddet af formen a·x5 i rækken for f(x) , der vil bidrage til f(5)(0) . Man har

(a·x5)''''' = a·5!


Svar #2
06. januar 2012 af juliemusen4 (Slettet)

(5*a*x)^4+(5*4*a*x)^3+(5*4*3*a*x)^2+(5*4*3*2*a*x)^1+(5*4*3*2*1*a*x)

Er det ikke rigtigt?

Jeg forstår dog ikke helt hvad der så skal ske?


Svar #3
06. januar 2012 af juliemusen4 (Slettet)

ah ok ->

5*4*3*2*1/3*2*1 = 5!/3!

Hvad så hvis der stod:

f^4(5) ?


Svar #4
06. januar 2012 af juliemusen4 (Slettet)

hvad hvis der bare havde stået:

f^4(0)

4*3*2*1/ ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, du skal ikke lægge dem sammen. Du skal differentiere leddet 5 gange:

(a·x5)' = a·5x4

(a·x5)'' = (a·5x4)' = a·5·4·x3

...

(a·x5)''''' = a·5·4·3·2·1 = a·5!

Det er det eneste led i rækken for f(5)(x), der ikke udregnes til 0 , når man indsætter x = 0 .

I opgaven er a = -1/3! . Derfor er

f(5)(0) = (-1/3!)·5! = -20


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det laveste led i denne række, der er tilbage efter at have differentieret 4 gange, er et led af formen b·x , og derfor er

f(4)(0) = 0

#3

For at beregne f(4)(5) skal du først beregne rækken for f(4)(x) og så summere den uendelige række for f(4)(5) ved at indsætte x = 5 i rækken .


Svar #7
06. januar 2012 af juliemusen4 (Slettet)

ah ha ok, den er jeg med på nu.

Hvad med hvis der stod f^4(0) ?


Svar #8
06. januar 2012 af juliemusen4 (Slettet)

hov havde ikke lige set du havde svaret, læser lige dette først :-)


Skriv et svar til: angiv afledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.