Kemi

partieltryk

07. januar 2012 af va65 (Slettet)

I en analog reaktion binder CO kompetitivt til Hb med en tilsvarende ligevægtskonstant på 1,2 · 1013 atm-4. Udregn partialtrykket af CO der resulterer i en 20% nedsættelse af bindingskapaciteten af oxygen til hæmoglobin (hvilket svarer til kraftig rygning).

resultatet er 1,3*10-4 , men når jeg bruger solve det giver 0,00038. hvor ligger fejlen??? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2012 af vejgeh (Slettet)

Prøv at skrive din fremgangsmåde op, så kigger jeg på det..


Svar #2
07. januar 2012 af va65 (Slettet)

I facit står: 

K=[Hb(CO)4 ] / [ Hb][ CO]4   =  1,2·1013 atm-4 ⇒ 20/(80·[CO]4)=1,2·1013 atm-4 ⇒ 

[CO] = (0,25/ (1,2 · 1013 atm-4))1/4 = 0,25/(1,84 · 103 atm-1) = 1,36 · 10-4 atm

min måde at regne det på lommeregner er:

solve( 20/(80·x4)=1,2·1013 ,x)=0,00038

 

 


Skriv et svar til: partieltryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.