Matematik

Find ligning for tangent

07. januar 2012 af Em02 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har fået stillet følgende opgave: 

Der er givet en funktion:
f(x) = x^3-4x^2+3x+1

Opgave 1
Find det punkt hvor der er vendetangent
f’(x) = 3x^2-8x^1+3

x=(4-√7)/3 ≈ 0,45
x=(√7+4)/3 ≈ 2,21

Opgave 2
Find ligningen for de tangenter hvor hældningskoefficienten er 6
 

Jeg har regnet opgave 1 ud, men jeg har brug for hjælp til opgave 2. Jeg håber der er nogen, der kan vise mig udregningen for det. 

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke løst opg 1. For at finde, hvor der er vendetangent, skal man løse ligningen

f''(x) = 0

Opg 2: Løs ligningen f'(x0) = 6 . For hver løsning x0 bestemmer man tangenten til grafen for f(x) i punktet (x0 , f(x0)) ved at indsætte i tangentligningen.

Det er den samme opgave, som du har kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1129885 , hvor du også fik udførlig hjælp, som du helt har ignoreret.


Skriv et svar til: Find ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.