Matematik

Vendetangent for funktion

06. januar 2012 af Em02 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg kan ikke finde ud af denne opgave:

Der er givet en funktion:

f(x) = x3-4x2+3x+1
1. Find det punkt hvor der er vendetangent.
2. Find ligningen for de tangenter hvor hældningskoefficienten er 6.
3. Tegn grafen for f og tangenterne.

Er der nogen, der kan hjælpe mig, med disse opgaver?

Tak


Svar #1
06. januar 2012 af Em02 (Slettet)

#0 Funktionen hedder selvfølgelig: 

f(x) = x^3-4x^2+3x+1
 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2012 af mathon

   vandret vendetangent
                  kræver
                                          f '(x) = 0    

   skrå vendetangent
                  kræver
                                          f ''(x) = 0  og f '(x) ≠ 0
        


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

1. Vandret vendetangent kræver også f''(x) = 0 . At finde et punkt, hvor grafen har en vendetangent, fører derfor til at løse ligningen f''(x) = 0 .

2. Løs ligingen f'(x0) = 6 , og bestem tangentligningen i hvert af punkterne (x0 , f(x0)) .

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2012 af mathon

#2


   vandret vendetangent
                  kræver
                                          f ''(x) = 0    og f '(x) = 0

   skrå vendetangent
                  kræver
                                          f ''(x) = 0  og f '(x) ≠ 0
       


Skriv et svar til: Vendetangent for funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.