Matematik

Lidt hjælp til at løse 1 orden differentialligning

08. januar 2012 af eagle_chopper (Slettet)

Hej!

jeg har  en anden ordens homogen ligning: a*y``+2*y`+y=0

spørgsmålet lyder derefter: for a=0 er differentalligningen en første orden.

hvilket giver mig ligningen: 2*y`+y=0

Jeg skal derefter finde den fulde løsning, af en første orden differentialligning, men er ikke sikker på om min tankegang er rigtig, således at jeg kan oversætte 2*y`+y=0 til noget brugbart.

min tankegang: 2*y`+y=0 = 2*dy/dx+y=0

2*dy/dx+y=0 <=> 2*dy/dx=-y <=> dy/dx=-y/2 <=> dy/dx + 1/2*y=0

Hvis dette er rigtigt er det jo bare at bruge første orden lineær. men som sagt har jeg  ingen ide om det kan lade sig gøre, så håber der er en der kan give mig nogle fif.

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2012 af peter lind

Det er korrekt nok. Brug separation af variable til at løse ligningen


Skriv et svar til: Lidt hjælp til at løse 1 orden differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.