Matematik

Udregning af Ligning

08. januar 2012 af gluck123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Kan nogen forklar denne ligning? :)

 

5x - 2 = 3x + 10

Giv venligst også en forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2012 af peter lind

Træk de 3x over på venstre side og de -2 over på højre side


Svar #2
08. januar 2012 af gluck123 (Slettet)

Så det = 2x + 12?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2012 af peter lind

Nej gør som der står i #1. Foretag evt et skridt af gangen. se iøvrigt http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2012 af mette48 (Slettet)

5x - 2 = 3x + 10               trækker 3x fra på begge sider af =

5x - 2 -3x = 3x + 10 -3x

2x - 2 =  10                      lægger 2 til på begge sider

2x - 2+2 =  10+2

2x=12                              deler med tallet foran x

2x/2 = 12/2

x=6


Skriv et svar til: Udregning af Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.