Matematik

Løs ligningen

08. januar 2012 af susubu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle...

Funktionerne f og g har regneforskrifterne

f(x) = 2x+5 og g(x)=-3x+1

 

1) løs ligningen (f+g)(x)=f(x)

 

Er lidt usikker om, hvordan man skriver ligninen op?...


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2012 af AskTheAfghan

(f + g)(x) = f(x) + g(x)

... så er (f + g)(x) = f(x)    ⇔    f(x) + g(x) = f(x)    ⇔   g(x) = 0


Svar #2
08. januar 2012 af susubu (Slettet)

Jeg mener, hvordan skal man sætte ligningerne ind...Meget basalt spørgsmål, men vil forstå det bedre, hvis du gjorde det i stedet...Man skal vel sætte de ovenstående ligninger ind...Altså disse:

f(x) = 2x+5 og g(x)=-3x+1


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2012 af AskTheAfghan

(f + g)(x)                 =  f(x)    ⇔

(2x+5) + (-3x+1)    =  2x+5


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2012 af SuneChr

# 0         ?

f(x) + g(x)  =  (2x + 5) + (- 3x + 1)   =   - x + 6


Svar #5
08. januar 2012 af susubu (Slettet)

(f + g)(x)                 =  f(x)    ⇔

(2x+5) + (-3x+1)    =  2x+5

 

Så når man har dette, skal man bare løse den som en hvilken som helst ligning...Okay.

 

2. spørgsmål:

Hvordan skal man tolke dette-->

(f*g)(x)=g(-3)?

og (3g)(x)=21...?

Tak på forhånd..


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2012 af AskTheAfghan

(f·g)(x) = f(x)·g(x)

g(-3) = -3·(-3) + 1 = 10

dvs   (f·g)(x) = g(-3)   ⇔   (2x+5)(-3x+1) = 10

og til den næste opg.

(3g)(x) = 3·g(x) = 21


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.