Matematik

Plusse tal med brøker :) ?

08. januar 2012 af nini66 (Slettet)

2x-½x  = ???

Hvad giver det, når man plusser, et tal med et brøk.. det kunne lige så godt være 1/3 ?

Hvordan plusser man tal med brøk? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2012 af mette48 (Slettet)

2 + 1/2 = 21/2

eller, hvis du vil have det som uægte brøk:

2 + 1/2 = 2*2/2 + 1/2 = 4+1/2 = 5/2

hvis du skal lægge 2 brøker sammen, skal du først forlænge brøkerne, så de får samme nævner

2/3 + 5/7 =                             brøkerne forlænges ved at gange med samme tal i tæller og nævner

2*7/3*7 + 5*3/7*3 =

14/21 + 15/21 =                  Nu kan tællerne lægges sammen

(14+15)/21 = 29/21            da tælleren er større end nævneren kan brøken omskrives til

29/21 = (21+8)/21 = 21/21 +8/21 = 1 + 8/21 = 1 8/21

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. januar 2012 af mathon

kort
                   2·x - ½·x  = (2-½)x = (3/2)x


Svar #3
08. januar 2012 af nini66 (Slettet)

Hvordan får du (3/2)x ??

Tak til de to svar :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

2 - (1/2) = (4/2) - (1/2) = (4-1)/2 = 3/2

I øvrigt er "at plusse" babysprog for at lægge sammen eller at addere.


Svar #5
12. januar 2012 af nini66 (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Plusse tal med brøker :) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.