Matematik

Linjen m1

08. januar 2012 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

linjen m1 har ligningen 3x+4y-28=0. Tegn linjen. Linjen m2 er parallel med m1 og går gennem punktet (4,6). Skriv en ligning op for m2

 

Jeg er total blank.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Linien m2 skal være parallel med m1; m2 skal derfor have samme hældningskoefficient a som m1 . Benyt det kendte punkt til at bestemme konstanten b i forskriften.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2012 af AskTheAfghan

m1:      3x + 4y - 28 = 0   ⇔   y = (-3/4)x + 7       så må a = -3/4

m2:     y = ax + b = (-3/4)x + b

isoler b ved at indsætte de kendte værdier af x og y af denne ligning, der skal gå gennem punktet (4;6).


Svar #3
08. januar 2012 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

Kan i uddybe lidt mere?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Indsæt koordinaterne for det kendte punkt (4;6) i liniens ligning y = -(3/4)x + b og bestem b.


Svar #5
08. januar 2012 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

takker =)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2015 af NickNemeth (Slettet)

#2

m1:      3x + 4y - 28 = 0   ⇔   y = (-3/4)x + 7       så må a = -3/4

m2:     y = ax + b = (-3/4)x + b

isoler b ved at indsætte de kendte værdier af x og y af denne ligning, der skal gå gennem punktet (4;6).

Er du - eller en anden - sød at forklare dette for mig. Hvordan kan man ''bare'' gøre det på denne måde? :)


Skriv et svar til: Linjen m1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.