Matematik

Lineær funktion - bestem forskrift

08. januar 2012 af K1993 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løser jeg denne opgave?

 

Prisen pr. stk ved en afsætning på 100 stk af varen er 300 kr. og prisen pr. stk. ved en afsætning på 200 stk. af varen er 100 kr.

Bestem en forskrift for funktionen f 

 

Hvordan bestemmer jeg forskriften? Det er en lineær funktion

 

Håber nogle kan hjælpe

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2012 af anonym000

Du har to punkter (100,300) og (200,100)

og funktionen er f(x)=-2+500

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. januar 2012 af SuneChr

f(x)  =  300     100  ≤  x < 200

f(x)  =  100                 x  ≥ 200


Svar #3
08. januar 2012 af K1993 (Slettet)

Jeg ved godt at svaret er -2+500, men jeg kan ikke helt forstå hvorfor. Kan du uddybe hvordan du kommer frem til det ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. januar 2012 af anonym000

a regnes ud vha. flg. formel : (y2-y1)/(x2-x1)

b regnes ud vha. flg. formel: y1-a*x1

- - -

...............


Svar #5
08. januar 2012 af K1993 (Slettet)

Tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

I svar # 1 skulle der have stået:

Funktionen er f(x)=-2x+500
 

 


Skriv et svar til: Lineær funktion - bestem forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.