Matematik

Matematik opgave om terrasse

09. januar 2012 af theztereo (Slettet) - Niveau: 8. klasse

HEJ ALLESAMMEN

 

jeg har fået en opgave i min blækregning 

jeg skal svare på to ting i den ( her kommer opgaven )

 

terrassen er 5 m lang og 2,5 m bred.

hvad er arealet af terrassen 

 

på terrassen lægges fliser, der er 50 cm gange 50 cm.

hvor mange fliser skal der bruges 

 

PLEASE HJÆLP........

TAK PÅ FORHÅND :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2012 af 123434 (Slettet)

Et bud:

Antager at terassen har form som et kvadtradt

5m*2,5m=12,5m^2

Hvis vil have det i cm. 5m=500cm 2,5m=250cm

500cm*250cm=125000cm^2

arealet af en flise 50cm*50cm=2500cm^2

Antal fliser, der dækker terassen 125000:2500=50

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
09. januar 2012 af den første mohikaner

prøv at tegn det.

hvor mange fliser kan der ligge i bredden og hvor mange i længden.

Gang de to.

Ved godt en eller anden bare skriver svaret om lidt, men prøv at se om du kan se logikken i det selv :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2012 af KaptajnDiller (Slettet)

hvad er arealet af terrassen

Arealet A af en rektangel findes ved at gange længde l og bredde b. A = l*b

hvor mange fliser skal der bruges

Finder først hvor mange der skal bruges på den ene led: antal1 = (terassens bredde) / (flisens bredde)

Dernæst den anden led: antal2 = (terassens længde) / (flisens længde)

antal1 og antal2 rundes op og ganges sammen. Tegn det evt.


Skriv et svar til: Matematik opgave om terrasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.