Matematik

hjerne bryder

09. januar 2012 af jokke10 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Omkredsen af et rektangel er 14 cm og længden er 2,5 gange større end bredden

hvad er bredden

og hvad er længen ?

  hilsen joachim 8a


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2012 af 123434 (Slettet)

O=14cm

O=2l+2b

14=2*2*2,5*2b

14=10+2b

4=2b

2=b

Bredden=2cm

længde=5cm, da to længder=10cm


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2012 af SimoneXXD (Slettet)

Jeg kan desværre ikke forklare dig hvordan jeg gjorde, men 

Længden er: 5 cm

Bredde er: 2 cm

Det passer også med, at hvis du ganger bredden(2) med 2,5 får du længden, som er 5. Omvendt hvis du siger længden(5) divideret med 2,5, får du bredden, som er 2. Det hele passer. Omkredsen er også 14 cm. 

Håber du kan forstå min, måske, lidt indviklede forklaring. 

MHV. Simone


Skriv et svar til: hjerne bryder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.