Matematik

Matemaik B, Differentialregning

09. januar 2012 af Monapie (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg er gået i stå i en opgave som lyder således

Bestem df/dx af følgende funktioner:

a) f(x)=3x^3+2x-4

og en anden opgave 

En funktion f er givet ved f(x)=-0,25x^2+2x-1

a) Gør rede for at linjen med ligningen y = 2x-1 er tangent  til grafen for f i punktet (0,f(0))

 

Hjælp :) og gerne forklare det grundigt, tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2012 af mathon

                  df/dx =  f '(x) = (3x3+2x-4) ' = (3x3) '  +  (2x) '   -   (4) '


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2012 af mathon

og
     tangentligningen i (xo,f(xo))

                y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)


Skriv et svar til: Matemaik B, Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.