Matematik

Værdimængde

09. januar 2012 af 09majo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i tvivl om hvordan man udregner værdimængden i denne funktion -3x^2-12x+5

Først har jeg fundet definitionsmængden vha lommeregner, nu er jeg blot i tvivl jeg skal differentiere eller ej før jeg sætter definitionsmængden på x's plads?

 

Jeg håber nogen kan hjælpe selvom det er sent


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du skal finde mulige minima og maksima. Værdimængden er mængden af alle de tal, der kan være en funktionsværdi ved denne funktion. Tænk også på, at funktionens graf er en parabel, der vender grenene nedad.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2012 af Hiphopopotomus (Slettet)

Sent svar


Svar #3
09. januar 2012 af 09majo (Slettet)

Jeg forstår ikke helt? Skal jeg til at beregne monotoniforholdene?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2012 af Hiphopopotomus (Slettet)

Nope. Jeg tror det Andersen prøver at sige er.

Find top punktet .. Det er den øvre grænse for din Værdimængde.

Da parablen vender benene nedad, så er din nedre grænse minus uendelig, med mindre Værdimængden er defineret på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Som #4 skriver, er det ikke nødvendigt for denne funktion. For en mere kompliceret funktion kræver det dog ofte en monotoniundersøgelse at bestemme værdimængden.


Svar #6
09. januar 2012 af 09majo (Slettet)

Nu har jeg fundet toppunktet, men hvordan skal jeg lige skrive det ned? 

 

Vm(f)= (TP=(-2,-7) ; - uendelig(

 

Jeg ved ikke lige hvordan toppunktet skal skrives?

 

Jeg har aldrig rigtig forstået værdimængde (og definitionsmængde), så jeg håber at I bære over med mit lettere dumme spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Beregn y-koordinaten yT for toppunktet. Værdimængden for denne funktion er så

Vm(f) = ]-∞ ; yT]


Svar #8
09. januar 2012 af 09majo (Slettet)

Jeg ved det nu. Så ignorer det sidste spørgsmål :)

 

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Dit toppunkt er ikke regnet korrekt her.


Skriv et svar til: Værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.