Matematik

ganges ind i parantes

10. januar 2012 af MaleneHvam (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej
Jeg har dette stykke som jeg skal have vist er ens - dette er et stykke inde i opgaven.
Jeg skal have ganget x ind i paranteserne 2 steder og 2 ind et sted. Jeg for det til noget som jeg synes ser rigtigt nok ud, men det giver ikke det samme...
Så håber der er nogen der ude der kan hjælpe mig!

Stykket er:

x*(x^(2)*e^(x)+2*x*e^(x)) = 2*(x^(2)*e^(x))  +   x*(x^(2)*e^(x))

Jeg for det til at være

x^(3)  *  xe^(x)  *  2*x^(2)  *  xe^(x)   =   2*x  *  2e^(x)   +    x^(3)  *  xe^(x)

 

Kan i se hvad fejlen er?

Hilsen Malene

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2012 af NejTilSvampe


Svar #2
10. januar 2012 af MaleneHvam (Slettet)

TAK!
Hvordan kan det være at x*(e^x) giver e^x ?

og det samme med 2*(e^x) = e^x? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2012 af NejTilSvampe

#2 - det er det tydeligvist heller ikke? jeg er ikke med på hvad du mener.


Svar #4
10. januar 2012 af MaleneHvam (Slettet)

når du ganger x ind i (x^2 * e^x ) så giver det x^3*e^x
Hvordan kan det være? Istedet for x^3*xe^x


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man har

x · (x2 · ex) = x · x2 · ex = x1+2 · ex = x3 · ex


Svar #6
10. januar 2012 af MaleneHvam (Slettet)

Jeg er godt med på at x*x^2 giver x^3 
Det er det med e^x jeg synes er mærkeligt
Men det kan da godt være at det bare er sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2012 af NejTilSvampe

#6 - 

du misforstår

(a*b)*c = a*b*c  IKKE a*c * b*c

Eksempel:

(3*5)*7 = (15)*7 = 105

3*5*7 = 105

men hvis du havde sagt

3*7 * 5*7 = 21 * 35 ≠ 105  ..


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, jeg tror du har ret i, at trådstarter blander det sammen med at gange en faktor ind i en flerleddet størrelse:

c · (a + b)  = c·a + c·b


Skriv et svar til: ganges ind i parantes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.