Matematik

Rms (effektiv værdi)

10. januar 2012 af davidsh (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej... Sidder med et lille problem. Formlen for at finde den effektive værdi hos en sinuskurve er ganske simpel; tag max-værdien og dividér med kvadratroden af 2. Så langt så godt.

Nu sidder jeg og har lavet lidt integral hvor jeg ser sådan her på problemet: x-kordinatet (tid, og i mit tilfælde integralet af en halv periode) ganges med en ubestemt værdi (y-kordinatet). Dette skal give det samme som arealet under sinuskurven, dog i stedet som et rektangel, og dette mener jeg så at jeg med rette kan kalde for gennemsnittet af sinuskurven. Med andre ord:

(T- T1) *  y = ∫ a * sin((2π/p) * x) dx

 

T2= Et tidspunkt

T1 = Et andet tidspunkt før T2

y = En værdi for hvad gennemsnittet ville være hvis man fladede kurven ud

p = Længden af en halv periode

a = amplitude/max-værdi

 

Integralet går selvfølgelig fra T1 til T2 ...

 

Anyway, problemet er, at jeg ikke får resultater, der minder om forholdet kvadratroden af to, men i stedet lidt lavere. Hvad kan jeg have misforstået? Er effektiv-værdien ikke det samme som gennemsnittet og hvis nej hvorfor så ikke?

Vedhæftet fil: sinus.png

Svar #1
10. januar 2012 af davidsh (Slettet)

Venligst hjælp...


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

- Kan desværre ikke åbne din fil . . .


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Rms (effektiv værdi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.