Kemi

Mængdeberegning

11. januar 2012 af Korkproppen (Slettet)

Vi ønsker at fremstille en 1,00 L puffer-opløsning bestående af Na2HPO4 og NaH2PO4 med en pH
værdi på 7,21. Den totale koncentration af natrium-ion skal være 0,15 M.

M(Na2HPO4) = 141,96 g/mol og M(NaH2PO4) = 119,98 g/mol

Hvilke mængder af hhv. Na2HPO4 og NaH2PO4 skal afvejes?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2012 af PoKulaKi (Slettet)

Brug pufferligningen til at udregne m(Na2HPO4)/m(NaH2PO4).

Informationen om natrium giver ligningen 0,15 mol = 2 m(Na2HPO4) + m(NaH2PO4). Så har du to ligninger med to ubekendte.


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.