Matematik

Regneregel for subtraktion

11. januar 2012 af Millermand (Slettet)

Jeg sidder og undrer mig over om der virkelig ikke findes en regneregel man kan bruge når man regner i hånden, og skal trække et stort tal fra et mindre. 

 

Når man trækker et mindre tal fra et større benytter man sig jo af en regel og finder således at 30-16 giver 14, ved at låne en tier, etc. 

 

Men skulle man regne logisk ud med de kendte regneregler ville 16-30 så give -26. Det giver jo selvfølgelig -14, men hvordan regner man det ud i hånden ved brug af regneregler?

 

Eller skal man altid bare indse at resultatet bliver negativt og derefter regne det modsatte regnestykke ud og så ændre fortegn?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan jo benytte, at

a - b = -(b - a)

Skal man trække et stort tal fra et mindre, kan man regne det ud ved at trække det mindre tal fra det større og så ændre fortegnet på resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2012 af SuneChr

16 - 30  =  - (- 16 + 30)  =  - (30 - 16)


Svar #3
13. januar 2012 af Millermand (Slettet)

Det var nok det jeg tænkte:)


Skriv et svar til: Regneregel for subtraktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.