Studievejledning

Skift til sproglig linje

14. juni 2005 af wildand (Slettet)
Jeg har i 1.g´s årsprøver fået 6/6 i matematik, hvilket trækker mit nuværende snit ned på 8..Jeg overvejer derfor et skift til sproglig, for at gå ud med et ,selvfølgelig, så højt snit som muligt. Er der nogle der har nogle erfaringer med skift fra matematisk til sproglig?

Er det til at overleve, jeg mener fx med hensyn til ens gamle venner, der kommer til at gå en klasse højere?

Alle erfaringer kan bruges, da jeg lige nu har svært ved at træffe et valg...

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juni 2005 af 666_lucifer (Slettet)

fuck om dine venner kommer til at gå en klasse over dig. Det er din fremtid det handler om og ja dine muligheder er større med et højt snit! Men næste år er der jo ikke sproglig og matematisk, men du skal have matematik på c-niveau det klarer du nok for du har jo haft det. Ellers synes jeg du skal vælge en studieretning, der interesserer dig...jeg tror ikke der er for sent at skifte ellers kan du jo skifte i starten af året. Det bliver en ligesom en overførsel...Hvis du ikke bryder dig om, at dine kammerater går en klasse over dig kan du jo bare flytte skole...men ellers er det ikke de andre du skal tænke på, men dig selv.

Brugbart svar (1)

Svar #2
14. juni 2005 af allan_sim

#0. Du skal være opmærksom på, at sproglig og matematisk linje ikke længere eksisterer. Et skift til reformgymnasiet vil betyde, at du uanset valg af studieretning skal have matematik på mindst c-niveau, fysik på mindst c-niveau samt to af fagene biologi, kemi og naturgeografi på mindst c-niveau. Endvidere skal mindst ét af fagene fysik, kemi, biologi og naturgeografi afsluttes på mindst b-niveau. med andre ord undgår du ikke naturfagene og matematik.

Svar #3
14. juni 2005 af wildand (Slettet)

Jeg havde helt glemt det med de nye reformer, men så en linje der lægger mindre vægt på matematik. I har selvfølgelig ret i at det er ens fremtid der står på spil. Så svaret på mit spørgsmål foreligger nok allerede der. Men det er alligevel nederen. Det er egentlig kun matematik jeg har svært ved, naturfagene er "ik så ringe endda". Men der er nok ikke andet at gøre, end at skifte. Det er bare ærgeligt nå man er kommet i en god klasse.

Tak for svarene

Brugbart svar (1)

Svar #4
14. juni 2005 af 666_lucifer (Slettet)

Ja men du finder sikkert nye venner i den nye klasse du skal gå i, men ja vælg det du synes er bedst for dig selv og som kan give dig flest muligher...

Brugbart svar (1)

Svar #5
29. juni 2005 af Wolkenkapitänin (Slettet)

Er det kun mig der synes det virker overdrevet at skifte linje pga. 1 fag! Matematik fylder da ikke SÅ meget på mat. linje - synes måske hellere du skal gøre en stor indsats i matematik, og så gør det jo heller ikke så meget med dine karakterer i mat. Det er trods alt 4 karakterer blandt 32 (eller hvor mange der nu engang er)!, og det er immervæk begrænset, hvor meget de kan trække ned, når nu det alligevel er bestået!
Synes at du skal følge dit hjerte, og ikke bare vælge efter det højeste snit! Klassekammerater o.lign. er også betydningsfulde for din uddannelse, hvis det ikke går med din klasse, er det også svært at ende ud med en god eksamen, selvom jeg er overbevist om, at man sagtens kan "overleve" et klasseskift!
Men lige meget hvad du ender ud med, så skal det jo nok gå godt...

Brugbart svar (1)

Svar #6
30. juni 2005 af Majakaas (Slettet)

Jeg synes også, det er overdrevet at gå et år om pga. to 6-taller. Du er jo ikke engang dumpet, og så længe det kun er matematik, den er gal med, kan du jo bare læse lidt ekstra på de andre fag næste år.
Tænk lige over, at du skal læse det hele én gang til, hvis du vælger at skifte. Spørgsmålet er bare, om du er villig til at gøre det og samtidig kunne risikere at komme i en klasse, du ikke bliver nær så glad for som din nuværende pga. to 6-taller?

Brugbart svar (1)

Svar #7
02. juli 2005 af *A* (Slettet)

ER det kun matematikken så ville jeg heller ikke mene at der er andet at gøre end at tage sig sammen. For helt ærligt med lidt lektiehjælp og en positiv indstilling kan du sikkert sagtens nå meget højere end 6

Men er det alt naturvidenskabeligt den er virkelig gal med så forstår jeg dig godt, men det er en svær beslutning at tage. Og tænk på om sproglig linje vil være bedre for dig. En ting er om du måske kan finde ud af tysk, men hvad vil du helst lave? en blækregning eller en tysk stil?

Skriv et svar til: Skift til sproglig linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.