Matematik

to ligninger med to ubekendte

12. januar 2012 af myself1 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hej venner,,

har brug for hjælp til at regne to ligninger med to ubekendte ud,,,

-x+3y=6

2x+y=-5

har brug for en god forklaring til hvordan man kan regne dem ud. har nemlig svært ved det


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang den første ligning med 2, læg de to ligninger sammen, og løs den fremkomne ligning i y. Indsæt den fundne værdi for y i den første ligning, og bestem x .


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. januar 2012 af mathon

       I:    -x + 3y = 6                                 I multipliceres med 2 og kaldes III
       II:   2x + y = -5  

       III:    -2x+ 6y = 12    
       II:    2x + y = -5                                II og III adderes

                    7y = 7
                    y = 1                                  som indsat i II
giver
       II:   2x + 1 = -5 
             2x = -6   
             x = -3
           


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.