Kemi

hjælp formelmasse

12. januar 2012 af Aleynaa

Hejsa. er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave

Find formelmassen for:

a) HCl

b) NaCl

c) H2S

d) Fe2(SO4)3

Gerne med en forklaring :) tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2012 af PoKulaKi (Slettet)

Slå op i det periodiske system, der er alle de informationer du har brug for.

Aflæs formelmassen for de grundstoffer der indgår i den periodiske system

M(H)= 1,01g/mol 

M(Cl)= 35,45g/mol

Så skal du bare lægge formelmasserne for de enkelte atomer sammen: 

M(HCl) = M(H) + M(Cl)= 1,01g/mol + 35,45g/mol = 36,46 g/mol


Svar #2
12. januar 2012 af Aleynaa

Okay,, Mange tak :D


Skriv et svar til: hjælp formelmasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.