Matematik

Opstil Differentialligning for y=A*e^(k*x)+C

12. januar 2012 af hvemerjeg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :D

Hvordan kommer differentialligningen til at se ud for en funktion på formen: y=A*e^(k*x)+C ?

 

På Forhånd tusind tak !


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Differentialligningen? Der er et utal af differentialligninger, der kunne have den funktion som løsning.


Svar #2
12. januar 2012 af hvemerjeg (Slettet)

Jeg skal opstille en differentialligning for funktionen: y= -26,45*e^(0,0005947*x)-0,6109


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2012 af mathon

                               dy/dx = 0,0005947·(y+0,6109)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Snarere

                       d(y+0,6109)/dx = 0,0005947·(y+0,6109) ,

dvs.

                       dy/dx = 0,0005947·y + 0,0005947·0,6109


Svar #5
12. januar 2012 af hvemerjeg (Slettet)

Dvs. at dy/dx=0,0005947·y + 0,0005947·0,6109? , men 0,6109 har negativ fortegn?


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, vi betragter funktionen y - C

y - C = A·ekx

d(y - C)/dx = k·A·ekx = k·(y - C) , så

dy/dx = k·y - k·C


Svar #7
12. januar 2012 af hvemerjeg (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Opstil Differentialligning for y=A*e^(k*x)+C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.