Matematik

Forskellen på sandsynlig og odds?

13. januar 2012 af stinecollin (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er i tvivl om hvad forskelle er på sandsynlighed og odds. Jeg gengiver lige hvad min lærebog skriver:

"Den første skala er velkendt fra sportens og hazardspillernes verden. Istedet for at tale om sandsynligheden p, for et eller andet forekommer, taler man i stedet om odds for et eller andet forekommer, hvor odds er defineret som:

odds= p divideret med 1-p

I stedet for at sige, at der er 25% chance for at FCK kan slå AB i fodbold, vil man sige, at odds er 1 til 3 - dvs 1/3 - for at FCK vinder."

Mit spørgsmål: Hvori er forskellen?

Videre står der i min lærebog: "Bemærk at der er en 1-til- 1 relation mellem sandsynlighedsværdier og odds-værdier. Man kan derfor også regne fra odds-værdierne tilbage til sandsynlighederne."

Mit spørgsmål: Hvad mener man med at der er et en til en forhold?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2012 af den første mohikaner

at slå en sekser:

 

sandsynlighed 1/6

odds 1 til 5

1´succes 5 fiasko.

 

Bemærk at man nogen gange taler om hvilke odds man lægger.

fx: jeg lægger odds 1 til 20 på du ikke kan ramme bulls eye, tager du imod ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2012 af SuneChr

# 0      1 til 1 forholdet vil sige, at ingen bookmaker eller anden instans skal have en fortjeneste eller afgift ved spillet.

Herved opnås at sandsynligheden svarer 100% til odds'et, og omvendt.

Lad os sige vi har en fodboldkamp, hvor sandsynligheden for udfaldene er

   1     X     2

58% 27% 15%

Da er odds'ene henholdsvis  100/58  100/27  100/15  eller  1,72  3,70  6,67

Da bookmakeren og staten skal have deres del af omsætningen, udbetales f.eks. kun 89% af omsætningen i præmier.

Derved falder odds'ene i værdi, men sandsynligheden for kampens udfald er jo stadig de samme, så vi får nu de reducerede odds for denne kamp:

                                                1:  89/58  =  1,53

                                                X:  89/27  =  3,30

                                                2:  89/15  =  5,93

Vi ser, at spiller vi 100 kr hos en bookmaker på, at udfaldet bliver udesejr, får vi 100·5,93 kr i præmie,

hvor vi uden om bookmaker ville have fået 100·6,67 kr. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Tallene i # 2 er nu ikke helt rigtige:

Din lærebog definer odds således: Odds = p / (1-p), hvor p er sandsynligheden

Hvis p er 58% er odds derfor 58 / (100-58) = 1,38      (helt korrekt: 0,58 / (1-0,58)

p = 27% giver odds = 27 / (100-27) = 0,37

p = 15% giver odds = 15 / (100-15) = 0,18

Det er jo osse naturligt, at jo mindre den procentuelle chance er, jo mindre bliver odds.

Det, som #2 er inde på har noget at gøre med, hvor meget bookmakeren udbetaler, når der spilles . . .

Forklaringen er heller ikke helt rigtig:

At der er en 1 til 1 - relation mellem sandsynlighedsværdier og oddsværdier betyder, at der til enhver

sandsynlighedsværdi svarer een og kun een oddsværdi og omvendt -

derfor kan man altid regne den ene ud, når man har den anden. ;-)
 


Skriv et svar til: Forskellen på sandsynlig og odds?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.