Matematik

Toppunkt for en parabel

13. januar 2012 af HenrikN (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogle der kan fortælle mig om jeg har lavet en fejl i følgende udregninger da jeg ikke kan få det til at gå op.

Jeg har vedhæftet opgaven, håber på at der er nogen der får tid til at kigge på den hurtigt.

Vedhæftet fil: Toppunkt.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Koefficienten a er ikke lig med 0 . I øvrigt kan man slet ikke dividere med 0.


Svar #2
13. januar 2012 af HenrikN (Slettet)

Jeg må vidst være udmattet, kan man så ikke udregne den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, man kan sagtens udregne toppunktets koordinater; man skal blot benytte den korrekte værdi for a. Aflæs værdien for a af funktionens forskrift.


Svar #4
13. januar 2012 af HenrikN (Slettet)

#3 Eftersom der ikke står en værdi i x2 er a så bare = 1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja. Man udelader jo normalt at skrive en faktor 1.


Svar #6
13. januar 2012 af HenrikN (Slettet)

#5


Gider du at se om den så er rigtig nu?

Vedhæfter den lige igen.

Vedhæftet fil:Toppunkt.docx

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er ikke korrekt. Du har ikke beregnet diskriminanten korrekt.

Da du har beregnet toppunktets x-koordinat korrekt, kan du eventuelt beregne toppunktets y-koordinat som

yT = f(xT)

Funktionen er f(x) = x2 -6x +10


Svar #8
13. januar 2012 af HenrikN (Slettet)

Hov glemte parenteserne. Kan det så passe med at diskriminanten bliver -31?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er ikke korrekt. Diskriminanten er d = b2 - 4·a·c    .


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

xT = -b/(2a) = - (-6)/(2*1) = 6/2 = 3

Indsæt xT i f(x) og find y-koordinaten


Skriv et svar til: Toppunkt for en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.