Matematik

Bestem den spidste vinkel.

15. januar 2012 af Justme92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen, nogen der kan hjælpe mig med den her?

C (0,0,5), P (2,-1,7)

En tangentplan α til kuglen er givet ved ligningen:

x+2y-2z+1=0.

a) Bestem den spidse vinkel mellem α og linjen gennem C og P.

b) Bestem koordinatsættet til α's røringspunkt med kuglen.

... På forhånd tak :-).


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2012 af peter lind

a) CP·n = |CP||n|cos(90º-v) hvor v er den søgte vinkel og n er normalvektoren.

b) Find  ligningen for kuglen og brug denne sammen med ligningen for planen til at finde deres fælles punkt. Alternativ  kaldes det fælles punkt Q gælder OQ = OC + r*n/|n| (Du har ikke ulejliget dig med at fortælle hvad C og P er for nogle punkter. Jeg har gættet på at C er centrum for kuglen. Er dette ikke tilfælde holder ovenstående ikke.)


Skriv et svar til: Bestem den spidste vinkel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.