Matematik

Tjek udregning af ligning for tangenten

15. januar 2012 af siid002 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.. Jeg har et problem med min udregning:

Jeg skal udregne ligningen for tangenten til funktionen

f(x) = (x2+2)(x2-1)

Jeg ved at f '(x) = 4x3+2x

Her kommer min udregning af tangenten:

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

f '(x0) = 4*(-1)3+2*(-1) = -4+(-2) = -6

f '(x0) * (x-x0) = -6*(x-(-1)) = -6x + 6

f(x0) = (x2+2)(x2-1) = (-12+2)(-12-1) = -2

y = -6x + 6 + (-2) = -6x + 4

Jeg ved at dette IKKE er rigtigt, men kan i se hvad jeg gør galt ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

To fejl -

1) Du glemmer at fortælle os i hvilket punkt du skal finde tangenten

2) Du skriver: f(x0) = (x2+2)(x2-1) = (-12+2)(-12-1) = -2

- men den sidste parentes ((-1)2)-1) = 0, så f(-1) = 0

y = -6x -6

;-)


Svar #2
15. januar 2012 af siid002 (Slettet)

#1


To fejl -

1) Du glemmer at fortælle os i hvilket punkt du skal finde tangenten

2) Du skriver: f(x0) = (x2+2)(x2-1) = (-12+2)(-12-1) = -2

- men den sidste parentes ((-1)2)-1) = 0, så f(-1) = 0

y = -6x -6

;-)

Jeg takker! 
Har du en ide om, hvordan man finder  f'(x) for denne funktion
f(x) = (0,5x-2)-1
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

u = (0,5x-2)-1

f ' (x) = -1 * u-2 * u'

Regn selv videre -


Svar #4
15. januar 2012 af siid002 (Slettet)

#3


u = (0,5x-2)-1

f ' (x) = -1 * u-2 * u'

Regn selv videre -

Hvad er u ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Det står allerførst i svaret

/o-o/  Ta' brillerne på ;-)


Skriv et svar til: Tjek udregning af ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.