Matematik

Vinkel B.

15. januar 2012 af Justme92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen.

Jeg har en trekant, hvor |AB| = 5, |AC| = 7, og jeg har fundet ud af, at |BC| = 8,60. Jeg ved også at vinken A = 114º.

Så skal jeg bare lige finde ud af hvad vinkel B er.

Nogen der kan hjælpe mig med den?

Næste opgave lyder på, at jeg skal bestemme højden hb, og bestem arealet af trekanten.

På forhånd tak :-).


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Brug sinus relationen til det første svar


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Brug osse sinus relationen på trekant ABH, hvor H er hb's fodpunkt på AC  Vinkel h = 90 grader

Tilsidst findes Arealet som ½ * AC * hb


Svar #3
15. januar 2012 af Justme92 (Slettet)

#1


Brug sinus relationen til det første svar

____________

Jeg ved bare ikke hvilken relation, for i min bog står der: sin (A) = a/c = 1,72, og så kan jeg ikke få nogen vinkel ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

a / sinA  =  b / sinB   =  c / sinC

 


Svar #5
15. januar 2012 af Justme92 (Slettet)

Kan det passe, at vinklen giver 13,26? :-).


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

sinB / 7 = sin114 / 8,60

B = sin-1 (7 * sin114 / 7) = ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

8,60 er ikke rigtigt . . .


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Hvis 5, 7 og 114 er givet, så brug cos-relationen til at finde a


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

a = 10,12

B = 39,18º

h = 4,57

Areal = 15,99


Skriv et svar til: Vinkel B.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.