Fysik

Fysik opg.

17. januar 2012 af nice12 (Slettet)

Hej 

Er der nogen herinde som har forstand på mekanik? hvis ja? kan i så fortælle mig
hvilke formler skal jeg bruge denne opgave 

opgaven lyder således 

En kugle triller med konstant hastighed hen over en vandret bordplade i højden 85 cm over gulvet.
Kuglen lander 30 cm fra bordkantens lodrette projektion på gulvet.

a) Hvor lang tid går der, fra kuglen har forladt bordpladen, til den rammer gulvet?
b) Hvilken hastighed havde kuglen på bordpladen?
c) Bestem kuglens fart umiddelbart før den rammer gulvet.

a)s=½*at2-->t=kvadratroden2*s/g --> kvadratroden2*0,85/9,82=0,42 sekunder 

b)=v0=s/t=0,30/0,42=0,714 m/s 

c) Her ved jeg ikke hvad jeg skal bruge? :) 

 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

c) Benyt v = (vx2 + vy2)1/2


Svar #2
17. januar 2012 af nice12 (Slettet)

Tak for dit svar 

Men hvad skal jeg indsætte istedet for Vx2+Vy2 ? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

vx er den konstante hastighed i vandret retning, vy er hastigheden i lodret retning ved nedslagstidspunktet.

vx er hastigheden fundet i b), og vy findes af formlen vy = gt , hvor t er den i a) fundne tid.


Svar #4
17. januar 2012 af nice12 (Slettet)

jeg er ikke bekendt med formlen :) 


Svar #5
17. januar 2012 af nice12 (Slettet)

ahh okay :) tak for hjælpen :) 


Svar #6
17. januar 2012 af nice12 (Slettet)

Oh, "du skrev Vy = gt" 

Dvs. jeg skal gange tiden(0,42) med tyngdekraftaccelerationen(9,82), inden jeg bruger den ovenstående formel?


Skriv et svar til: Fysik opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.