Matematik

Har nogen set symbolet ¤ før (i mat)?

17. januar 2012 af Chrystine (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Min datter i 5. klasse har fået nogle ekstraopgaver, hvor symbolet ¤ optræder.
Eksempelvis 3 ¤ 22

Jeg kender symbolet fra tastaturet (og en søgning fortalte, at det var et universelt valutasymbol),
men jeg er aldrig stødt på det i matematik.

Selvfølgelig kunne det være trykfejl (men der er adskillige opgaver), eller det kunne være specielt defineret tidligere i den lærebog, hun har fået kopier fra.

Er der nogen herinde, der ved, hvad det kan betyde?

På forhånd tak.

PS. Jeg har valgt niveauet 8. klasse, fordi jeg tænker, at opgavetypen kunne optræde der.
Mit eget niveau er dog videregående, så bare svar løs :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af SuneChr

Det kunne være, at man skulle finde regningsarten, (+)  (-)  (·)  eller  (:)  i en ligning, f.eks.

49 ¤ 7 = 56             36 ¤ 3 = 33       42 ¤ 2 = 84             10 ¤ 5 = 2


Svar #2
18. januar 2012 af Chrystine (Slettet)

Det var da et fint forslag, men desværre mangler jeg en side i ligningen,
for man skal tilsyneladende kunne regne stykket 3 ¤ 22 ud.

Tak for dit forsøg.


Svar #3
22. januar 2012 af Chrystine (Slettet)

Er der evt. andre forslag?


Skriv et svar til: Har nogen set symbolet ¤ før (i mat)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.