Matematik

AB1 opgave 945

17. januar 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan i hjjælpe mig?

 

 

Efter en lineær model vil indbyggertallet i en kommune aftage med 200 personer om året. I 1995 var indbyggertallet i komunen 48.400 personer. Opskriv en forskrift for indbyggertallet f(t), når t er antallet af år efter 1995??


Svar #1
17. januar 2012 af sexysofie (Slettet)

er det bare

f(t)= 48400-200t ??


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2012 af SuneChr

f(t)  =  a·t + b               t = 0  for  år 1995                  t = 1 for år 1996

Vi har da:       48400 = a·0 + b           og            48200 = a·1 + b

Løs de to ligninger og indsæt a og b i forskriften.

 

# 1  Ja.


Svar #3
17. januar 2012 af sexysofie (Slettet)

men forstår ik forklaringen til hvordan man når frem til det 


Skriv et svar til: AB1 opgave 945

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.