Matematik

To ligninger med to ubekendte

19. januar 2012 af MariaDahl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan ikke finde b?

y = b * ax

120 = b * a11 

10 = b * a22

120/10 = b * a11 / b * a22

12 = a-11

-11 rod af 12 = a

 

Hvordan finder jeg så b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2012 af Whut (Slettet)

Det er fuldstændig forkert.

120 = b · a11

10 = b · a22

      = b · a11·a11

      = 120  ·  a11    ⇔   a = (10/120)1/11

Isoler b'et i en af de to ligninger, indsæt så a-værdien i den samme ligning - så er du færdig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er da faktisk helt korrekt i #1

a-11 = 12 ⇒ a = 12-1/11 = 1/121/11 = (1/12)1/11

b = 120/a11 = 120·12 = 1440

y = 1440 · (1/12)x/11


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2012 af Whut (Slettet)

#2

Okay, det vidste jeg ikke. At de to ligninger skulle divideres med hinanden, har man så fundet forholdet mellem de to (ligninger).


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Når man dividerer de to ligninger med hinanden, forsvinder b, og man har 1 ligning til bestemmelse af a.


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.