Matematik

trigonomatri

19. januar 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kig på billedet jeg har lagt ind..

 

hvordan skal man gøre det? hvad skal man bruge ?

Figuren viser trekant ABC samt to af trekanternes højder. Trekantens areal er 36

beregn AC

beregn vinkel A

Beregn de resterende vinkler og sider i trekant ABC.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2012 af evaen (Slettet)

 Sådan her vil jeg gøre til det første - jeg ved ikke om du har brug for mere hjælp

 

Jeg anvender bare sinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant (højden går jo vinkelret ned, og danner ny trekanter), og arealet af en trekan 1/2hg

Vedhæftet fil:Trig..jpg

Brugbart svar (1)

Svar #2
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Trekantens areal er

T = (1/2)hb·|AC| , så

|AC| = 2T/hb = 2·36/4 = 18

Hvis der står hc = 8 , er sin(A) = hc/|AC| = 8/18 = 4/9, og dermed A = 26,3878º


Svar #3
19. januar 2012 af sexysofie (Slettet)

okay tak men forstår ikke helt hvordan man finder AB og BC


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2012 af evaen (Slettet)

AB fandt jeg faktisk også sammen med det andet ;-)

Eller så se dette billede, hvis du stadig ikke er helt med

Vedhæftet fil:Trig..jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Da hc = 8, er T = (1/2)hc·|AB| , så

|AB| = 2T/hc = 2·36/8 = 9


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2012 af evaen (Slettet)

#5, du har vidst ret

Vedhæftet fil:trekant.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man finder så |AD| af Pythagoras i den retvinklede trekant ADC:

|AD|2 = |AC|2 - hc2 = 182 - 82 = (18+8)(18-8) = 26·10 = 260 , så

|AD| = √260

og dermed

|BC|2 = hc2 + |BD|2 = hc2 + ((√260) - 9)2 = 82 + 260 + 92 - 18·√260 = 405 - 18·√260 , og dermed

|BC| = (405 - 18·√260)1/2 ≈ 10,7126

Man finder så ved brug af sinusrelationerne, at

sin(C) = |AB|·sin(A)/|BC| = (4/9)·9/|BC| = 4/|BC| ⇒ C = 21,9251º

og dermed

B = 180º -A -C = 131,6871º


Skriv et svar til: trigonomatri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.