Matematik

Hvordan gør man det på lommeregner?

19. januar 2012 af lotte14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har et lidt underspørgsmål om hvordan man løser selve opgaven på lommeregner, ved godt hvordan den skal løse, men mangler at få forklaring hvordan jeg løser selve opgaven på TI-89. hvis nogle vil hjælpe skal det helst være med forklaring om hvilke programmer man bruger og hvordan man skriver det op .

 

Men opgaven hedder:

En vinter afbrydes varmen i et hus. i en periode, hvor udetemperaturen er konstant måler man, hvordan temperaturen falder i huset. Målingerne viser at temperaturen (målt i 0C) i huset t timer efter varmeafbrydelsen med god tilnærmelse kan beskrives ved funktionen.

    f(t)=5.0+15,1*e -0,046 * t

a hvad er temperaturen i huset 8 timer efter varmeafbrydelsen.

b hvor lang tid går efter varmeafbrydelsen, før temperaturen kommer under 10 0C

C bestem differe tialkvontienten f ' (12) og gør rede for hvad dette tal fortæller om temperaturen i huset


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2012 af Browniii (Slettet)

Så sætter du 8 ind på f (t)s plads så det kommer til at hedde

8 = 5.0+15,1*e -0,046 * t

På lommeregneren skal du solve det

skriv:

solve(8=5.0+15,1*e -0,046 * x  , x)

så giver det -8,79 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2012 af mathon

               Define f(t) = 5.0+15.1*e^(-0,046 * t)
               Define g(t) = d(f(t),t)

  a)
               tast
                         f(8) ENTER

  b)
               tast
                         solve(f(t)=0,t) ENTER

  c)
               tast
                         g(12) ENTER


Svar #3
19. januar 2012 af lotte14 (Slettet)

mener du solve(f(t)=0,t) eller solve (f(t)=10,t)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2012 af mathon

b)
               tast
                         solve(f(t)=10,t) ENTER


Skriv et svar til: Hvordan gør man det på lommeregner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.