Matematik

Differential regning

19. januar 2012 af nqrlund (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for lidt hjælp. Der er 2 opgaver jeg ikke kan finde ud af:

Den første:

Beregn differentialkvotienten af følgende funktion:

g(x) = Kvrod(cos32x+sinx)

jeg kommer så frem til at

g'(x) = 1/2kvrod(cos32x+sinx)

Men syns ikke det virker helt rigtigt.

Den anden opgave hedder:

Beregn dy/dx

y = (3x2+tanx)/(cos2x)

Der kommer jeg så frem til et resultat der hedder

y' = (2*3x+(1+(tanx)2)*(cos2x)-(3x2+tanx)*-2sinx))/((cos2x)2)

Men syns heller ikke det virker rigtigt, er der nogle der kan fortælle mig hvordan man skal gøre?

Og så vil jeg os lige høre om der er nogle der ved om man kan differentiere på en ti-84?? og hvordan man så gør?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man differentierer en funktion som

g(x) = √(cos3(2x) + sin(x))

ved at benytte reglen for differentiation af en sammensat funktion flere gange:

g'(x) = [1/(2·√(cos3(2x) + sin(x)))] · (3·cos2(2x)·(-2·sin(2x)) + cos(x))


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Det er en trippel sammensat funktion, hvor du så skal bruge regnereglen for differentation af sammensat funktion.


Svar #3
19. januar 2012 af nqrlund (Slettet)

Hmm jeg syns godtnok det er svært... :(

Er der ikke nogle der ved om man kan differerntiere på ti-84?

Eller er der nogle der ved hvordan jeg skriver cos^3 ind på enCasio Algebra FX 2.0 Plus?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du bør ikke gå i gang med at lade en maskine differentiere, før du selv har styr på, hvordan man differentierer. Du lærer kun at bruge reglerne ved selv at regne en lang række af den slags opgaver igennem.


Svar #5
19. januar 2012 af nqrlund (Slettet)

Det er også det jer er ved, men syns bare det er dejligt nok at tjekke resultatet med lommeregner:D


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.