Matematik

trigo

19. januar 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Figuren viser en retvinklet trekand ABC hvor punkt D ligger på siden AB. 

punktet E ligger på siden BC og linjestykkket ED står vinkelret på siden AB.

Nogle af målene fremgår af figuren

ac= 5

ad=4

db=9

og så har jeg beregnet vinkel A og vinkel B

A fik jeg til 67,4 grader

og B fik jeg til 22,6 grader

 

 

hvad skal jeg så gøre for at:

Bregn BE og DE?

beregn arealet af firkant ACED?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2012 af peter lind

Det har du jo fået oplyst i din tidligere tråd om samme opgave


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den fik du jo hjælp til i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1136593


Svar #3
19. januar 2012 af sexysofie (Slettet)

ja i har skrevet ''Trekant BDE er ensvinklet med trekant ABC, så siderne BE og DE beregnes ud fra skalaforholdet for de to trekanter''

jeg ved ikke hvad skalaforholdet er..


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Trekant ABC er retvinklet, så du kan beregne den sidste side BC i trekant ABC ud fra Pythagoras. Trekant BDE er ensvinklet med trekant BCA , så skalaforholdet bestemmes ud fra et sæt ensliggende sider.


Skriv et svar til: trigo

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.