Matematik

ååh.. nej hjælp.

19. januar 2012 af Danskvaand (Slettet) - Niveau: A-niveau

Godaften alle sammen 

Jeg sidder her med en dum opgave - det er opgave c der giver problemer.

Opgaven er vedhæftet.

Der er tale om en potensfunktion med funktionen: f(x) = 0.003596*x^(0.76693)

Opgave C lyder: bestem hvor meget kraftpåvirkningen øges, når vinklen øges med 30%. 

Tak

Vedhæftet fil: Billede 1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2012 af peter lind

Beregn f(x*1,3)/f(x)   Det bemærkes at x vil forsvinde ved beregningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2012 af Anxyous (Slettet)

En potensfunktion har den egenskab, at når x ganges med et tal k, ganges f(x) med ka.


Svar #3
19. januar 2012 af Danskvaand (Slettet)

Hej Peter

Funktionen kommer vel så til at se sådanne ud· f(1.3)  =   0.003596*1.3^(0.76693) / 0.003596*x^(0.76693). Men det kommer der simpelthen ikke et resultat af :II


Svar #4
19. januar 2012 af Danskvaand (Slettet)

Kan det passe at den skal se sådanne ud?

f(x) = solve(0.003596*(1.3*x)^(0.76693)=(1.3)^(0.76693),x) ? x=1538.04


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Genlæs svaret i #2. Her er k = 1.3 og a = 0.76693, så f(x) øges med en faktor ka = 1.2229


Svar #6
19. januar 2012 af Danskvaand (Slettet)

Det virker næsten for let til at være sandt.
At jeg bare skal skrive det altså (: For jeg kan godt se at det sige sig selv at k^a = 1.2229 og vil det så sige at resultatet er at kraftpåvirkningen øges med 1.2229 når vinklen øges med 30%

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Kraftpåvirkningen øges med en faktor 1.2229

f(1.3x) = b·(1.3x)a = b·1.3a·xa = 1.3a·f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. november 2014 af hejtykke2 (Slettet)

hvad skal man så gøre med 1,2229 for at finde hvor meget kraftpåvirkningen øges med?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. november 2014 af hejtykke2 (Slettet)

hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. november 2014 af mathon


Skriv et svar til: ååh.. nej hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.