Matematik

differentialregning

22. januar 2012 af lDeathNote (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en opgave der lyder,

m(x)=Ln(x)/(4x+9)

Indtil videre får jeg den til m(x)' = (1/x)*(4x+9)-ln(x)*(4x)/(4x+9)2

Den skulle gerne give m(x)' = 4+(9/x)-4ln(x)/(4x+9)2

Men det kan jeg ikke få den til.. Nogle der vil hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2012 af Hiphopopotomus (Slettet)

Du er meget tæt på at have det rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. januar 2012 af Hiphopopotomus (Slettet)

Svar følger


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. januar 2012 af Hiphopopotomus (Slettet)

m(x)=Ln(x)/(4x+9)

dit svar: m(x)' = (1/x)*(4x+9)-ln(x)*(4x)/(4x+9)2

Lad os kigge på et led af gangen, som ikke passer.

Gang 1/x ind i (4x+9). Det giver 4+9/x

Så har vi:

m(x)' = 4 + 9/x - ln(x)*(4x)/(4x+9)2

 

ln(x) * (4x).

Jeg er overbevist om at (4x) er en forkert differentiering af (4x+9). Det burde bare være (4)

Så har vi:

m(x)' = 4+(9/x)-4ln(x)/(4x+9)2

Det skulle ligne: 

m(x)' = 4+(9/x)-4ln(x)/(4x+9)2


Svar #4
22. januar 2012 af lDeathNote (Slettet)

Det forstår jeg meget bedre,men hvordan kan det være at "4" ikke skal med i brøken, når vi ganger 1/x ind i (4x+9)?


Svar #5
22. januar 2012 af lDeathNote (Slettet)

arg ingen ting alligevel! (:


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. januar 2012 af Hiphopopotomus (Slettet)

(1/x)*(4*x)= (1*4*x)/x

x går ud med sig selv og 4*1 = 1


Svar #7
22. januar 2012 af lDeathNote (Slettet)

Den er jeg med på tak, men hvordan vil du gange de nedenstående parenteser ud?

ex*(ex+5)-(ex-5)*ex


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. januar 2012 af Hiphopopotomus (Slettet)

e2x + 5ex - (e2x - 5ex)


Svar #9
22. januar 2012 af lDeathNote (Slettet)

Tusind tak ! :D


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.