Matematik

Ligefrem proportionale

22. januar 2012 af Oswald4 (Slettet)

Jeg vil høre om der er en der kan hjælpe mig med denne opgave og forklare mig hvad man skal :)

Størrelserne x og y er ligefrem proportionale. Angiv proportionalitetsfaktoren, og hvad skal der stå på de tomme pladser i skemaet i hvert af følgende tilfælde.

 

Vedhæftet fil: Unavngivet.bmp

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2012 af Mariaass (Slettet)

Jeg ved desværre ikke helt hvordan den skal forklares, da det er meget kompliceret.
Men jeg får resultatet til følgende
x = 5
y = 10


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. januar 2012 af den første mohikaner

Ligefrem proportionale betyder bare at der er et fast omregningsforhold mellem x og y.

dvs

y = a*x

i dette tilfæde er a = 5/2

dvs

de manglende x og y værdier bliver

y = 5/2 * 4 = 10

og

x = 15 *2/5 = 6


Skriv et svar til: Ligefrem proportionale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.