Kemi

Redoxreaktion

22. januar 2012 af MrEr (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle,

Jeg sidder og er ved a afstemme et rektionsskema, og er virkelig forivrret. 
Har denne formel

CH2O + NO-3     ---->  CO2 + NH3

Jeg har nu givet alle indgåened stoffer et OT.

C=0                                   O = -6               
H2 = 2                               N = 5
O = -2

Efter reaktionspilen

C=4                                               N = 3
O= -4                                         H= -3

 

Håber at det er rigtigt. Men hvad gør jeg så nu? 
Lad venligst vær med at skrive kig i din bog eller noget andet i den stil, jeg har prøvet! og håber nogle kan give mig en kort gennemgang her :)

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. januar 2012 af mathon

formentlig surt miljø

                             0                   +5                      +4                  -3
                             CH2O (g)    +    NO3- (aq)     --->    CO2 (g)    +    NH3
(g)

    op   ned   antal
C   4             2
N          8      1


               2 CH2O (g)    +   NO3- (aq)     --->   2 CO2 (g)    +   NH3 (g)     ladning afstemmes

               2 CH2O (g)    +   NO3- (aq)     +   H+ (aq)   --->   2 CO2 (g)    +   NH3 (g)
                                                                                                             hydrogen afstemmes

               2 CH2O (g)    +   NO3- (aq)     +   H+ (aq)   --->   2 CO2 (g)    +   NH3 (g)   +   H2O (l)
                                                                                                                                                 
oxygen stemmer

evt. noteret

               2 CH2O (g)    +   NO3- (aq)     +   H3O+ (aq)   --->   2 CO2 (g)    +   NH3 (g)   +  2 H2O (l)
 

 

              

     


Svar #2
22. januar 2012 af MrEr (Slettet)

Mathon du er min helt. Mange tusinde tak, du gør en forskel :)


Skriv et svar til: Redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.