Matematik

tegne graf for differentiel ligning

23. januar 2012 af MadsNielsen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

En influenzaepidemi på en skole kan beskrives ved modellen
N(t) = 800 / 1+99*e^-0,5*t
,
hvor N(t) er antallet af personer, der er influenzaramte t døgn efter epidemiens udbrud.
a) Tegn grafen for N(t) , når 0≤t ≤ 25 , og bestem antallet af influenzaramte 5 døgn
efter epidemiens udbrud.

jeg har en ti-nspire touchpad lommeregner Men jeg ved ikke hvordan jeg skal lave det om til en graf...


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn N(5) ved at indsætte t = 5 i forskriften  for N(t) .

Brug parenteser, så det klart fremgår, hvad der skal divideres med.

N(t) = 800 / (1 + 99·e-0,5t)


Svar #2
23. januar 2012 af MadsNielsen2 (Slettet)

tror ikke helt jeg har forstået det...

 

er det    solve(5 = 800 / (1 + 99·e-0,5*5),e) = 0.827361

 

???


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det drejer sig ikke om at løse en ligning, men om at beregne tallet

N(5) = 800 / (1 + 99·e-0,5·5) ≈ 87,65764 (5 dec).


Svar #4
23. januar 2012 af MadsNielsen2 (Slettet)

som jeg forstår opgaven skal jeg løse ligningen hvilket giver mig funktionen for grafen som skal tegnes ind i min opgave og herefter bestemme antalet af influenzaramte 5 døgn efter epidemiens udbrud?

 

 


Skriv et svar til: tegne graf for differentiel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.