Matematik

Rod, og differentielregning.

23. januar 2012 af lDeathNote (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x)=√(x)   -   fm(x)= (x1/3) '

Det giver god mening.

Men hvordan kan x1/3 * √(x) give x5/6 ??


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt potensregnereglerne og regler for addition af brøker:

x1/3 · √x = x1/3 · x1/2 = x1/3 + 1/2 = x5/6


Skriv et svar til: Rod, og differentielregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.