Fysik

Et prisme med.....

23. januar 2012 af AmalieJørgnsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har mega meget brug for hjælp til denne opgave :)

 

Et prisme med brydningsindex 1,6 og kantvinkel 50 grader.

Find d'2 og d

Jeg kender i1 = 25 grader 

d = d1 + d2

Har prøvet mig frem, men kan ikke få resultatet til at passe....


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal først beregne brydningsvinklen b1 ved brug af Snells lov:

sin(i1) = n·sin(b1)

hvor n = 1,6 er prismets brydningsindeks.

Dernæst beregnes indfaldsvinklen i2 ved den anden prismeflade:

i2 = 50º - b1

Endelig beregnes brydningsvinklen b2 tilbage til luft ved brug af Snells lov

n·sin(i2) = sin(b2)


Svar #2
23. januar 2012 af AmalieJørgnsen (Slettet)

så har jeg regnet b1 ud til 15,31 og i2 ud til 34,69, men hvad skal jeg bruge b2 til 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

b2 er brydningsvinklen, hvor strålen kommer ud af prismet igen.


Svar #4
24. januar 2012 af AmalieJørgnsen (Slettet)

hvis jeg så har beregnet b1 i2 og b2 = 65,59, er mit problem at jeg ikke forstår hvordan jeg skal bruge dette til at finde d'2 og d  


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad er d'2 og d ?


Svar #6
24. januar 2012 af AmalieJørgnsen (Slettet)

d er summen af deviationerne ved de to brydenende flader, men d'2 ved jeg ikke hvad er og kan heler ikke en finde en formel til den. Jeg ved at man finder d ved at sige 

d = d1+d2 eller d = i1+1i2-a( kantvinkel) 

d1= deviationen ved første flade

d2= deviationen ved anden flade 


Skriv et svar til: Et prisme med.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.