Kemi

Hastighedskonstant

24. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Har en hastighedskonstant en bestemt enhed eller kan den varierer? og hvad er enheden for en halveringstid? er det ikke bare sekunder?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det kommer an på sammenhængen, hvilken enhed forskellige konstanter har.

En halveringstid er en tid og måles derfor i tidsenheder.


Svar #2
24. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

hvad er forskellen på en aktuel og en formel koncentration? 


Svar #3
24. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

hvis man har to reaktanter A og B vil deres hastighed så være ens, selvom de har forskellige koncentrationer? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. januar 2012 af exutu (Slettet)

Lad os tage det fra starte.

En hastighedskonstant er afhængig af reaktionsordnen.

Nulteordens: M/s

Førsteorden: 1/s

Andenorden: 1(s*M)

etc.

 

Lad os sige at du blander 1L 2M HCl med 1L 1 M NaOH. De formelle koncentrationer er så henholdsvis C(HCl)=2M C(NaOH)= 1M.

Da det er stærk base/syre, reagerer de  1 til 1 vil den aktuelle koncentration af NaOH være: [NaOH]=0 M Da alt går til at udligne syren hvorimod den aktuelle syre koncentration ville være [HCl]=1M da der forsvinder halvdelen for at udligne basen.

 

Hastigheden varierer anpå reaktionsordnen så det kan du ikke umiddelbart svare på uden at kende denne.


Svar #5
25. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

mange tak :D


Skriv et svar til: Hastighedskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.