Biologi

Noter til ledbeskrivelse

24. januar 2012 af grimm (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der har gode noter til at beskrive ledsystemet i skulderen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2012 af Dulugtergrimt

Noter kommer man generelt ikke langt med, når man læser anatomi. Jeg er overbevist om, at du har en form for anatomi-bog, der beskriver skulderleddet til bunds. Se eventuelt "Bevægeapparatets anatomi" af Finn Bojsen-Møller.


Svar #2
24. januar 2012 af grimm (Slettet)

Jeg har kigget i den bog, men jeg synes ikke det beskrives helt godt..i hvertfald ikke til bunds!


Svar #3
26. januar 2012 af grimm (Slettet)

Nogen der ved om skulderleddet er ægte eller uægte led?


Svar #4
26. januar 2012 af grimm (Slettet)

Jeg har fundet ud af at det er ægte led, men hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. januar 2012 af Dulugtergrimt

Åbn samme bog og kig på den generelle ledlære. Så vil du se, hvad forskellen på ægte og uægte led er. Bevægeapparatets anatomi beskriver skulderleddet på universitetsniveau og ER beskrevet helt til bunds. Hvad savner du? Du har ikke læst den særligt grundigt vil jeg sige, hvis du ikke kan klassificere skulderleddet som et ægte led fra starten af.

Hvorfor læser du btw. anatomi?


Svar #6
26. januar 2012 af grimm (Slettet)

Eksamen i anatomi


Svar #7
26. januar 2012 af grimm (Slettet)

Jeg synes de har skrevet det på en hel vild træls måde, så det er svært at finde rundt...for der står ikke det jeg gerne vil have, men al for meget dybe forklaringer om hvad det er..

Ved du mht. ledskål og ledhule, hvad man skal beskrive ved hos skulderleddet??


Brugbart svar (2)

Svar #8
26. januar 2012 af Dulugtergrimt

Du skal kunne beskrive ledhoved- og skål, ledkapsel med styrke og svagheder + forstærkninger, synovialmembran og omslagsfolder. Derudover skal du beskrive stabilitetsdannelsen i leddet, herunder ligamenter, "det ossøse halvtag" samt rotatormanchetten. Til sidst skal du måske lige nævnte at det lange hoved af m. biceps brachii løber igennem ledhulen og er synovialbeklædt. Til allersidst skal du beskrive bevægelser, og hvad der mulig/umuliggør disse.

Hvis det er "skulderbæltet" du skal snakke om, så skal du også huske det sternoclaviculære led og det acromioclaviculære led. De skal bare beskrives kort.


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. januar 2012 af Dulugtergrimt

Nå ja, og allerførst skal du lige klassificere det. Jeg er enig i, at Bevægeapparatets Anatomi er ret dårligt skrevet, med for mange underlige ord og sammensætning af div. sætninger, men indholdsmæssigt er det altså en af de bedste bøger du finder på dansk.

Hvis du VIL have noter, så kig på www.effimedicin.mono.net eller alternativt se om der findes nogle på www.ffll.dk under "notatir".


Svar #10
26. januar 2012 af grimm (Slettet)

Hvis man skal fremlægge om beskrivelse af skulderled og systematisk beskrivelse af milten på 10-15 min....Hvordan skulle man så kunne nå at komme igennem al det du har nævnt???


Brugbart svar (1)

Svar #11
27. januar 2012 af Dulugtergrimt

Ja, det er jo så det du skal finde ud af. Men 10-15 min til begge dele lyder af absurd lidt. Jeg skulle for et par uger siden fremlægge om næsehulen og bihuler og derefter indholdet af canalis vertebralis. Det havde jeg 25 minutter til, og det virkede enkelt nok. Men hvis du kun har 15 min, så skal du selv finde ud af at begrænse dig til det allermest væsentlige.


Skriv et svar til: Noter til ledbeskrivelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.