Matematik

vektor

24. januar 2012 af guzbak - Niveau: A-niveau

Hvis jeg skal bestemme koordinatsættet til punktet E på vektor AB, som opfylder at arealet af trekant ABE er 3 gange så stort som arealet af trekant BCE, hvilken fremgangsmåde skal jeg så bruge?

Jeg prøvede at opstille vektor |AE| = 3|EB| og når jeg bruger indskudssætningen OA + AE = OE, ved jeg ikke rigtigt, hvordan jeg skal finde AE ? eller gør jeg det på en helt forkert måde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2012 af mette48 (Slettet)

Hvis E ligger på AB, kan ABE ikke være en trekant Du har nok skrevet forkert her

Svar #2
24. januar 2012 af guzbak

Hov, mente også "som opfylder, at arealet af trekant ACE er 3 gange så stort som areaet af trekant BCE" og ikke ABE. 

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2012 af mette48 (Slettet)

Da Højden fra C er den samme for begge trekanter er | AE|=3|EB|

A=( Xa , Ya) og B=( Xb , Yb )

AB= (Xb-Xa , Yb-Ya)

AE=1/4* AB = ( 1/4(Xb-Xa) , 1/4(Yb-Ya)

E=AE+A

og så er det vektorer alt sammen


Svar #4
24. januar 2012 af guzbak

Hvad med når det er i 3D, skal man så stadig bare sige xb-ya og yb-ya eller tager vi z med ? :)

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Svar #5
24. januar 2012 af guzbak

jeg får E til at være (2,5 , 4,25 , 6,5), ned denne fremgangsmåde, det passer dog ikke med facit.

pnkt A=( 2, 4, 6)

b vektor = 4,5,8

vektor AB = 2,1,2  

 

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. januar 2012 af mette48 (Slettet)

beklager læsefejl fra min side

AE=3/4* AB = (3/4(Xb-Xa) ,3/4(Yb-Ya))

E=(3,5 ; 4,75 ; 7,5)


Svar #7
24. januar 2012 af guzbak

okaaaay,, så giver det jo mening :D kunne heller ikke forstå det.

Tusind tak!

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.