Matematik

Løs ligningen......

24. januar 2012 af jenskristen (Slettet)

Hej SP.

Står med en ligning der hedder: x^3 + 5x - 6x = 0, og jeg er sådan set rimelig blank? 

Inden jeg gik hjem fra skole i dag spurgte jeg min lærer hvordan den skulle løses, han sagde at jeg først skulle sætte x udenfor parantes, og derefter udregne den efter nulreglen. Jeg er kommet frem til et facit, men er langt fra sikker på om det er rigtigt. (har glemt min lommeregner i mit skab på gym)

Ville sætte stor pris på lidt hjælp, og ikke bare et facit, men også mellemregninger...

På forhånd tak!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2012 af Anxyous (Slettet)

Prøv først at skrive dit eget facit. Du behøver ikke nogen lommeregner.


Svar #2
24. januar 2012 af jenskristen (Slettet)

#1

x= -6 eller x= 0 eller x = 1


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2012 af Anxyous (Slettet)

#2:

Korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. januar 2012 af jazzoz

Hej Jenskristen :) 

 

x=0 og x=1 er korrekte - men hvor får du x=-6 fra? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Måske ligningen er

x3 +5x2 -6x = 0 , dvs

x·(x2 + 5x -6) = 0 , og dermed

x·(x+6)·(x-1) = 0


Svar #6
24. januar 2012 af jenskristen (Slettet)

#5 

Præcis! 


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. januar 2012 af jazzoz

ahh.. ja okay selvfølgelig :) 


Skriv et svar til: Løs ligningen......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.