Matematik

værdi b

24. januar 2012 af lotte14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Håber nogen kan hjælpe

 

En parabel har ligningen y=0.5x^2-0.5x-3 og en ret linje har ligningen x=1.5x+b

bestem den værdi af b, hvor parabelen og linjen har netop et fælles punkt.

 

Mangler virkelig hjælp til denne her. gerne med forklaring på hvad gør skridt for skridt


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Betragt ligningen

(1/2)x2 - (1/2)x -3 = (3/2)x + b

Ligningen har netop een løsning (eet fælles punkt), hvis dens diskriminant d er lig med 0. Bestem konstanten b, så diskriminanten er lig med 0.


Svar #2
24. januar 2012 af lotte14 (Slettet)

okay det er jeg med på, men hvordan stiller man det op sådan at man kan regne d den er jeg ikke lige med på

 


Skriv et svar til: værdi b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.